Startsida / Enkelt / Gnocchi med sås av tomat och grillad aubergine

Gnocchi med sås av tomat och grillad aubergine

 

4 port
600 gram mjölig potatis
1 ägg
500 gram durumvete (vanligt vetemjöl går också bra)
1 tsk salt

Koka potatisen och pressa den. Låt potatisen svalna. Tillsätt ägg och salt. Sikta i mjölet tills du får en smidig deg. Låt degen vila i kylen medan du gör såsen.
När degen har vilat rullar du ut degen i tumstjocka längder. Dela i ca 2 cm längder.
Koka upp lättsaltat vatten och låt klimparna sjuda i ungefär 2 min. Gör detta i flera omgångar, dom är klara när dom flyter upp till ytan. Plocka upp med hålslev. 

Sås
2 burkar cocktailtomater
1 gul lök
3 vitlöksklyftor (hackad)
1 liten grillad aubergine
1 tärning hönsbuljong
2 msk tomatpuré
2 msk rödvinsvinäger
1/2-1 tsk chilliflake
1/2 msk honung
1/2 dl olivolja

Skiva aubergine på längden. Salta på båda sidor för att vätskan ska försvinna. Låt ligga ca 20 min på hushållspapper. Skölj av och torka. Grilla i grillpanna om du har en för snygga grillränder, ca 2 min på varje sida. Svetta lök och vitlök i olivoljan på medelvärme. Tillsätt övriga ingredienser och ungefär 1 dl vatten. Låt puttra i ca 30 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med riven paremesan och lite rostade pinjenötter.

 

Anna



Jag har alltid älskat att laga mat. Vid 43 års ålder och fem barn senare brinner intresset starkare än någonsin. Jag vill dela med mig av hur man med enkla grepp och liten kassa kan åstadkomma stordåd i köket...

Läs mer

Följ mig på Instagram

Kategorier / Taggar

dessert (1)
Enkelt (13)
Lätt (1)

Arkiv

2016
   januari 2016 (2)
2015
   november 2015 (1)
   maj 2015 (3)
   april 2015 (3)
   mars 2015 (5)
   februari 2015 (2)
Stäng