Startsida / Enkelt / Dumplings med fläsk, räka Nuoc Nam sås

Dumplings med fläsk, räka Nuoc Nam sås

Ca 25 st
250 g fläskfärs
250 g hackad rå frysta tigerräkor
2 finhackade vårlökar
2 msk riven ingefära
2-3 msk torr sherry
1 msk sesamolja
2-3 msk soja
1 ägg
salt och svartpeppar
1pkt Won Ton deg
Börja med att ta bort tarmen från räkorna. Hacka och blanda med övriga ingredienser. Låt vila helst en timma. Ta ett Won Ton ark i handen. Lägg i ca 2 msk fyllning och forma som en ros. Lägg i riskorgar. Pensla lite neutral olja i botten så att inte knyttena fastnar. Koka upp vatten och stapla korgarna ovanpå varandra. Ånga i ca 6-8 min. Har du inga riskorgar för ångning kan du använda ett durkslag i metall med platt botten alternativt en pastagryta med inbyggt tråg. Servera genast!
Nuoc Nam sås
1 dl socker
1 dl vatten
1 finhackad chili (ta bort fröna om du vill ha mindre hetta)
2 finhackade vårlökar
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad koriander
2 msk fisksås
2 msk limejuice
salt och peppar
Koka upp vatten och socker. Låt svalna. Tillsätt övriga ingredienser och låt dra ca 30 min

Taggar: Enkelt
Anna



Jag har alltid älskat att laga mat. Vid 43 års ålder och fem barn senare brinner intresset starkare än någonsin. Jag vill dela med mig av hur man med enkla grepp och liten kassa kan åstadkomma stordåd i köket...

Läs mer

Följ mig på Instagram

Kategorier / Taggar

dessert (1)
Enkelt (13)
Lätt (1)

Arkiv

2016
   januari 2016 (2)
2015
   november 2015 (1)
   maj 2015 (3)
   april 2015 (3)
   mars 2015 (5)
   februari 2015 (2)
Stäng