
4-6 personer
Det här är billigt just nu. Med hjälp av grädden är det väldigt mättande. Mina musslor hittade jag på ICA för 39 kr nätet. Det här är busenkelt.
2 nät blåmusslor (sköljda och rensade)
1 stor skivad gul lök
1/2 fint strimlad fänkål (ca 70 gram )
4 hackade vitlöksklyftor
1 skivad stång blekselleri
2 dl vitt vin
3 dl grädde
1 dl hackad persilja
1 tsk torkad timjan
1 tsk fänkålsfrö
salt, svartpeppar
Svetta lök,vitlök,fänkål, timjan samt selleri i olivolja och en klick smör. Tillsätt musslorna och koka i ca 2 min. Tillsätt vin och låt allt kocka någon minut under lock. Tillsätt grädde. Låt stormkocka ytterligare en minut eller två. Smaka av med salt, peppar. Lägg upp i djupa tallrikar strö över persilja och servera med gott bröd.