Startsida / Enkelt / Tonfisk med salsa och wasabikräm

Tonfisk med salsa och wasabikräm

4 port som förrätt

300 gram färsk tonfisk

Salsa

1 tärnad avocado

1 limefrukt

1/2 dl tinad fryst majs

1/2 dl tärnad mango färsk eller fryst

2 urkärnade, tärnade tomater

1 strimlad vårlök

1/2 dl hackad koriander

1/2 tsk chiliflakes

Salt och svartpeppar

Wasabikräm

2,5 dl crème Fraiche

1-2 tsk wasabipasta efter smak

1 nypa socker

1 skvätt limejuice

salt, peppar

Blanda alla ingredienser till salsan, pressa över limen och smaka av med salt och peppar. Ett enkelt knep för att inte avocadon skall bli geggig är att lägga den i frysen 1 timma innan. Låt gärna  vila en stund i kylen för att smakerna skall utvecklas. Blanda alla ingredienser till Wasabisåsen, smaka av med salt, peppar. Pensla olja på de de 4 tonfiskbitarna, salta peppra. Stek på hög värme ca 1 1/2-2 min på varje sida i en grillpanna. Du kan även lägga fisken på grillen. Fisken ska fortfarande vara rå/rosa i mitten.

Servera fisken med salsa, wasabisås och kanske en lätt grillad tortilla.

Taggar: Enkelt
Anna



Jag har alltid älskat att laga mat. Vid 43 års ålder och fem barn senare brinner intresset starkare än någonsin. Jag vill dela med mig av hur man med enkla grepp och liten kassa kan åstadkomma stordåd i köket...

Läs mer

Följ mig på Instagram

Kategorier / Taggar

dessert (1)
Enkelt (13)
Lätt (1)

Arkiv

2016
   januari 2016 (2)
2015
   november 2015 (1)
   maj 2015 (3)
   april 2015 (3)
   mars 2015 (5)
   februari 2015 (2)
Stäng