Startsida / Enkelt / Salmalax med Misomajonäs och picklade grönsaker

Salmalax med Misomajonäs och picklade grönsaker

4 port som förrätt

300 gram salmalax

1 msk rostade sesamfrön, gärna svarta och vita

Majonäs

1 ägg, både vita och gula

1 dl neutral olja ej oliv

3 msk vit misopasta

limejuice

salt, vitpeppar

Picklade grönsaker

10 cm gurka

1 morot

4 räddisor

2 msk risvinäger

4 msk socker

 4 runda rispapperblad (torra)

Frityrolja

Börja med att fylla en traktörpanna, med ca 4 cm frityrolja. Värm oljan till 180 grader, och fritera ett rispapperblad i taget, det gåt på några sekunder. Lägg dem på hushållspapper och salta.

Till misomajonäsen lägger du ägg, olja och misopasta i ett stavmixerrör, och mixar tills du fått en tjock konsistens. Alla ingedienser måste ha samma temperatur. Smaka av med lime, salt och vitpeppar och ställ in i kylen.

Skiva gurka och morot, på längden med en osthyvel och dela en gång, så du får långa remsor. Skiva även rädisorna tunt. Lägg grönsakerna i en skål och häll på risvinägern och sockret. Sätt i press och låt dra minst 30 min.

Taggar: Enkelt
Anna



Jag har alltid älskat att laga mat. Vid 43 års ålder och fem barn senare brinner intresset starkare än någonsin. Jag vill dela med mig av hur man med enkla grepp och liten kassa kan åstadkomma stordåd i köket...

Läs mer

Följ mig på Instagram

Kategorier / Taggar

dessert (1)
Enkelt (13)
Lätt (1)

Arkiv

2016
   januari 2016 (2)
2015
   november 2015 (1)
   maj 2015 (3)
   april 2015 (3)
   mars 2015 (5)
   februari 2015 (2)
Stäng