Startsida / Enkelt / Avocadorulle med varmrökt lax och kokosdressing

Avocadorulle med varmrökt lax och kokosdressing

4 personer
400 g varmrökt lax
2 avocado
friterad vitlök (finns att köpa i asiatiska butiker)


Dressing
1 ½ pressad limefrukt
2 tsk riven ingefära
1 msk dijonsenap
½ burk kokosmjölk
1 dl rapsolja
1 dl hackad koriander
1 tsk fisksås
salt och peppar


Metod
Dressing. Använd stavmixer eller elvisp och tillsätt alla ingredienser utom olja och koriander. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan du vispar. Smaka av med salt och peppar. Sila dressingen. Konsistensen skall vara som en rinnig majonäs. Tillsätt koriander och ställ i kylen.
Rulle. Skiva Laxen i två bitar (ca 1,5 cm tjocka skivor). Placera vardera skiva på plastfilm och rulla ihop som en korv. Skär tunna skivor på längden med en potatisskalare. Lägg dom i kallt vatten med juicen av en halv lime. Detta för att avocadon skall behålla sin gröna färg. Öppna upp laxrullen och klä den tunnt skivade avocadon. Rulla ihop igen och ställ in i kylen.
Skiva upp strax innan servering och ringla lite dressing och garnera med friterad vitlök och lite färsk koriander.

Taggar: Enkelt
Anna
Såå raffigt Anna kramar Mamma



Jag har alltid älskat att laga mat. Vid 43 års ålder och fem barn senare brinner intresset starkare än någonsin. Jag vill dela med mig av hur man med enkla grepp och liten kassa kan åstadkomma stordåd i köket...

Läs mer

Följ mig på Instagram

Kategorier / Taggar

dessert (1)
Enkelt (13)
Lätt (1)

Arkiv

2016
   januari 2016 (2)
2015
   november 2015 (1)
   maj 2015 (3)
   april 2015 (3)
   mars 2015 (5)
   februari 2015 (2)
Stäng