
Grönkålssallad med quinoa
Gott som bara sallad eller till grillat eller stekt kött i alla former.
400 gram grönkål
1 ½ dl quinoa + 3 dl vatten
1 dl riven parmesanost
1 stor röd ”snackpaprika”
250 gram röda kärnfria vindruvor
1 dl rostade och lätt saltade solrosfrön
Koka quinoan i vattnet och i ½ tsk salt, enligt förpackningen och låt den svalna helt. Strimla grönkålen och koka den i lättsaltat vatten ca 2 min, skölj den i kallt vatten och slunga den torr, gärna i en salladsslunga. Skär paprikan i små fyrkanter, och dela vindruvorna i kvartar. Blanda quinoan med osten och tillsätt grönkål, druvor, paprika och solrosfrön. Slå på dressingen och blanda runt innan servering.
Dressing
1 ½ dl olivolja
½ dl citronjuice
2 vitlöksklyftor pressade
2 tsk socker
1-2 tsk salt
Svartpeppar
Blanda ihop alla ingredienser ovan, och smaka av med svartpeppar och ev mer salt.
Anna