
4 port
500 g hackad palsternacka
1 gul hackad lök
2 krossade vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1-1 1/2 buljongtärningar (grönsaks eller kyckling)
7,5 dl vatten
1 msk garam masala (halvera detta om du föredrar en lite mildare soppa)
1 tsk spiskummin
1 msk smör
lite saft av citron (efter smak)
salt och peppar
Svetta lök och vitlök i lite olja. Tilsätt de torra kryddorna och ingefäran. Efter någon minut tilsätter du palsternackan. Låt ingredienserna samsas i grytan ytterligare några minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt sjuda i ca 20-30 min tills dess att grönsakerna är mjuka. Mixa alla ingredienser med stavmixer. Smaka av med salt, peppar citron och smör.
Tips! Om du vill ha ett protein till soppan kan du servera den med kokt kycklingbröst, räkor eller riktig lyxigt med halstrade pilgrimsmusslor.
Korianderolja
Tycker man inte om koriander kan denna bytas ut mot persilja. Mixa ingrediensena med en stavmixer.
1/2 dl rapsolja
1/2 dl hackad koriander