Stäng
Startsida / Lätt / Salmalax med sjögrässallad och ingefärssoja

Salmalax med sjögrässallad och ingefärssoja

4 port

300 gram Salmalax eller annan färsk lax

150 gram sjögrässallad

2 msk inlagd ingefära

1 msk rostade sesamfrön

Sås

2 msk japansk soja

4 msk socker

1 msk sesamolja

4 msk Sake

2 msk risvinäger

1 msk fint riven ingefära

salt, peppar

Sjögrässallad kan du köpa fryst i asiatiska butiker. Det går bra att skära av en bit och sedan frysa in resten, till ett annat tilfälle. Börja med att tina sjögrässalladen. Pressa genom en sil, så du får bort all vätska. Blanda alla ingredienser till såsen. Låt en stå och dra, så sockret löser sig, Skär laxen i tunna skivor. Servera laxen med salladen och inlagd ingefära och ringla över såsen. Strö över rostade sesamfrön. Lätt som en plätt!!!

Taggar: Lätt
Anna



Jag har alltid älskat att laga mat. Vid 43 års ålder och fem barn senare brinner intresset starkare än någonsin. Jag vill dela med mig av hur man med enkla grepp och liten kassa kan åstadkomma stordåd i köket...

Läs mer

Följ mig på Instagram

Kategorier / Taggar

Lätt (17)

Arkiv

2015
   december 2015 (1)
   juli 2015 (1)
   juni 2015 (4)
   april 2015 (7)
   mars 2015 (2)
   februari 2015 (4)