Startsida / Lätt / Citronpasta med rökt lax och dill

Citronpasta med rökt lax och dill

4 port
200 g rökt skivad lax
500 g penne eller valfri sort
1 burk crème fraiche (2 dl)
1/2 dl finhackad dill
Saften av en halv pressad citron samt rivet skal av en hel citron.
Salt och svartpeppar
Medan pastan kokar värmer du upp crème fraichen. Tillsätt dill, citronsaft och det rivna citronskalet (det är viktigt att du inte får med det vita av citronen för då blir såsen besk). Salta och peppra. Strimla laxen. När pastan är klar tillsätter du såsen och laxen. Spara lite av vattnet från pastan och använd för att göra såsen lite mer krämig. Garnera med lite dill.

Detta recept tar inte mer tid än det tar att koka pastan. En räddning för mig som förälder när barnen var små och något skulle tillagas snabbt. Såsen funkar också perfekt med färdiggjord färsk tortellini.

Taggar: Lätt
Anna



Jag har alltid älskat att laga mat. Vid 43 års ålder och fem barn senare brinner intresset starkare än någonsin. Jag vill dela med mig av hur man med enkla grepp och liten kassa kan åstadkomma stordåd i köket...

Läs mer

Följ mig på Instagram

Kategorier / Taggar

Lätt (17)

Arkiv

2015
   december 2015 (1)
   juli 2015 (1)
   juni 2015 (4)
   april 2015 (7)
   mars 2015 (2)
   februari 2015 (4)
Stäng