4 port
4 hg oskalade räkor (finns bra skalade räkor på burk)
1 romansalladshuvud, strimlad
2 avocado, i kuber
2 tomater, i 1/8-dels klyftor
1/2 rödlök, finhackad
250 g bunt grön sparris (kan uteslutas)
1 citron
1/2 Chili, strimlad (kan uteslutas)
Dressing
2 dl gräddfil
2 msk majonäs
1 msk ketcup
1/2 tsk chilipulver
1-1 1/2 tsk curry
1 tsk rödvinsvinäger
salt , svartpeppar
Börja med att bara ta av knopparna på sparrisen. Koka i saltat vatten ca 4 min. Kyl dem genast i kallt vatten.
Blanda alla ingredienser till dressingen, smaka av med salt och peppar.
Arrangera alla grönskaker i 4 höga glas eller skålar. Toppa med skalade räkor, dressing och citron. Servera med rostat bröd (jag föredrar surdegsbröd). Struntar du i sparrisen och köper färdigskalade räkor tar detta bara 10 min. God retromat som Leffe garanterat gillar!