
4 port
600 g färsk tonfisk
2 dl mild olivolja
4 st kronärtskockshjärtan i kvartar (köp frysta)
8 st cocktailtomater delade i två
½ dl kalamataoliver (kärnfria) delade i två
2 färska fikon i kvartar
2 msk stora kapris
1 tsk citronsaft
8-10 blad av basilika (finhackad)
Metod
Lägg samtliga ingredienser, förutom fisken förstås, i en kastrull. Värm upp till 60 grader precis innan servering. Smaka av med salt peppar och citron.
Salta och peppra fisken. Grilla ca 2 min på varje sida. Servera bums med den varma vinegrätten och lite rostat bröd och tryffelmajjon.
Tryffelmajjo
1 ägg
1 ½ dl rapsolja/majsolja
2 tsk tryffelolja eller tryffelkräm
1 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
Metod
Använd stavmixer och tillhörande cylinderformad bunke. Knäck ägget ner i bunken. Tillsätt senap och vinäger. Sätt i stavmixern i bunken och häll på oljan och tryffeln. Kör stavmixern på högsta fart. "Lyft" upp mixern lånsamt så får du en fluffig och lätt majonäs på 60 sekunder. Smaka av med salt och peppar. Tips! Tjocknar inte majonäsen så tillsätter du ytterligare olja och fortsätter mixa.