
4 port
600 gram torskrygg
Marinad
1,5 dl vit misopasta
1,5 dl socker
1/2 dl sake
1/2 dl mirin (söt risvinäger)eller annan risvinäger
Koka upp socker, mirin och sake i en kastrull. Tillsätt misopastan under vispning, låt allt stå och koka i 5 min. Låt marinaden bli helt kall, dela fisken i 4 jämnstora bitar och lägg dem i en plastpåse med ¾ av marinaden. Låt marinera i 24-48 timmar i kylen.
Sätt ugnen på 260 grader och grill. Ta ut fisken och torka av den med hushållspapper, pensla med resterande marinad. Grilla fisken ca 6-8 min, men håll koll. Ytan ska vara mörk men inte bränd.
4 st bok choi
2 vitlöksklyftor
1/2 dl ostronsås
Dela bok choi:en i kvartar, skiva vitlöken tunt. Stek bok choi i olja (gärna jordnötsolja) på hög värme tills den tar färg. Sänk värmen tillsätt vitlök och stek ytterligare 1 min. Häll på ostronsåsen och tillsätt ca 3 msk vatten. Servera fisken med bok choi, såsen och inlagd ingefära.
Anna