Startsida / Svårare / Sotad torsk med bok choi

Sotad torsk med bok choi

 

4 port

600 gram torskrygg

Marinad
1,5 dl vit misopasta
1,5 dl socker
1/2 dl sake
1/2 dl mirin (söt risvinäger)eller annan risvinäger

Koka upp socker, mirin och sake i en kastrull. Tillsätt misopastan under vispning, låt allt stå och koka i 5 min. Låt marinaden bli helt kall, dela fisken i 4 jämnstora bitar och lägg dem i en plastpåse med ¾ av marinaden. Låt marinera i 24-48 timmar i kylen.
Sätt ugnen på 260 grader och grill. Ta ut fisken och torka av den med hushållspapper, pensla med resterande marinad. Grilla fisken ca 6-8 min, men håll koll. Ytan ska vara mörk men inte bränd.

4 st bok choi
2 vitlöksklyftor
1/2 dl ostronsås

Dela bok choi:en i kvartar, skiva vitlöken tunt. Stek bok choi i olja (gärna jordnötsolja) på hög värme tills den tar färg. Sänk värmen tillsätt vitlök och stek ytterligare 1 min. Häll på ostronsåsen och tillsätt ca 3 msk vatten. Servera fisken med bok choi, såsen och inlagd ingefära.

Anna



Jag har alltid älskat att laga mat. Vid 43 års ålder och fem barn senare brinner intresset starkare än någonsin. Jag vill dela med mig av hur man med enkla grepp och liten kassa kan åstadkomma stordåd i köket...

Läs mer

Följ mig på Instagram

Kategorier / Taggar

Svårare (6)

Arkiv

2015
   december 2015 (1)
   maj 2015 (2)
   april 2015 (1)
   mars 2015 (2)
   februari 2015 (3)
Stäng