Startsida / Svårare / Fläsklägg bbq med knaprig svål med salsa och guacamole

Fläsklägg bbq med knaprig svål med salsa och guacamole

4 port

2 fläsklägg ca 1,5 kg/st
1 gul lök
4 st stora vitlöksklyftor
500 g passerade tomater
1 tärning hönsbuljong
1 msk liquid smoke
3 msk rödvinsvinäger
3 tsk rökt paprikapulver
3 tsk spiskummin
3 tsk salt
1-2 tsk chiliflakes
2-3 msk honung
1 lagerblad
Svartpeppar

Lägg fläskläggen i botten på en gryta och tillsätt övriga ingredienser. Låt småputtra i 2 ½-3 timmar.
Köttet är klart när det lossnar från benet. Låt svalna i grytan. Ta upp läggen och torka av, skär ett rutmönster i svålen. Grilla i ugn på 225 grader ca 30 min, tills dess svålen blivit knaprig.

Salsa

1,5 dl tinad majs (använd ej burkmajs)
3 urkärnade tärnade tomater
1 dl tärnad mango (går att köpa fryst)
3 strimlade vårlökar
0,5 dl finhackad koriander
1 pressad vitlöksklyfta
1 pressad limefrukt
1 röd chili (vill du ha en mildare smak, ta bort kärnhuset)

Blanda ihop ingredienserna och smaka av med salt, peppar och en nypa socker.

Guacamole

4 mogna avokado
2 vitlöksklyftor
2 msk pressad citron
1 tsk spiskummin
1 msk gräddfil
4 skivor inlagd jalapeno (kan uteslutas)

Mosa ingredienserna med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.

Taggar: Svårare
Anna



Jag har alltid älskat att laga mat. Vid 43 års ålder och fem barn senare brinner intresset starkare än någonsin. Jag vill dela med mig av hur man med enkla grepp och liten kassa kan åstadkomma stordåd i köket...

Läs mer

Följ mig på Instagram

Kategorier / Taggar

Svårare (6)

Arkiv

2015
   december 2015 (1)
   maj 2015 (2)
   april 2015 (1)
   mars 2015 (2)
   februari 2015 (3)
Stäng