Stäng
Startsida / Svårare / Grillad Mulle med wokade grönsaker i mild tomatcurry

Grillad Mulle med wokade grönsaker i mild tomatcurry

4 port
I detta recept använde jag mig av frusna mullefiléer inköpta på Piccard. Tyvärr är denna kedja än så länge bara etablerad i Stockholm- och Uppsalaegionen. Så kan du inte få tag i detta kan du använda annan fast fisk som tex röding eller hälleflundra. Tala med din handlare.

Curry
1-1 1/2 hel röd chili (spansk peppar)
4 limeblad
2 stjälkar citrongräs (den tjockare delen)
2 msk schalottenlök
1 msk tamarindpasta
1 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1/2 msk limejuice
1 msk vatten
1 msk neutral olja
1/2 tsk salt
1/2 tsk palmsocker eller strösocker
Använd en blender eller stavmixer. Mixa alla ingredienser till en jämn currypasta. Smaka av med salt, fisksås och lime. Tänk på att "lätta" hettan skall komma "underifrån".

Fisk
500 g mulle

Grönsaker
10-12 cocktailtomater (hela)
250 g champinjon (kvartar)
300 g gröna bönor
2 gula lökar (kvartar, helst färska)
1/2 hackad röd paprika

Tillbehör
50 g friterade risnudlar
2 msk fritterad vitlök (finns att köpa i alla asiatiska butiker (Fried Garlic))
Dessa ingredienser kan uteslutas, men de ger ett härligt "krisp" i munnen!

Metod
Hetta upp en panna med neutral olja. Lägg i lök först tillsammans med currypastan. Efter ca 1-1 1/2 minut tillsätter du övriga grönsaker. Fräs i ytterligare 1-1 1/2 minut. Det är viktigt att du bevarar tuggmotståndet i grönsakerna.
Om du väljer att grilla fisken tycker jag att du skall investera i ett grillhalster. Olja halstret så att inte fisken fastnar. Grilla över en jämn glöd i ca 1 1/2-2 min med skinnsidan ner. Vänd och grilla den andra sidan ca 1 minut. Steker du i panna skall denna vara riktigt het. Använd neutral olja och stekttiden är något kortare än ovan.
Placera grönsakscurryn på ett stort uppläggningsfat. Lägg den grillade fisken ovanpå och garnera med de friterade nudlarna och och vitlöken.
Det här är jättegott och det är en fördel om man är två personer som hjälps åt om man grillar, eftersom fisken och curryn skall vara färdiga samtidigt. Tomatens sötma, mild hetta som kommer underifrån. Läcker spröd fisk och "crunch" av nudel- och vitlökskrisp. Våga prova. Misslyckas du försöker du igen!

Taggar: Svårare
AnnaJag har alltid älskat att laga mat. Vid 43 års ålder och fem barn senare brinner intresset starkare än någonsin. Jag vill dela med mig av hur man med enkla grepp och liten kassa kan åstadkomma stordåd i köket...

Läs mer

Följ mig på Instagram

Kategorier / Taggar

Svårare (6)

Arkiv

2015
   december 2015 (1)
   maj 2015 (2)
   april 2015 (1)
   mars 2015 (2)
   februari 2015 (3)