
4 port
8 pilrimsmusslor
1 tsk salt
1 tsk socker
Metod
Torka av musslorna. Socker-salta på bägge sidor. Stek i torr panna på en sida tills "nästan svart". Låt svalna. Banka ut musslorna mellan två smörpapper. Kavla sedan ut, ca 3 mm. Sätt in i frysen i en timme.
Ostronmajonäs
2 st stora ostron
2 tsk hackad schalottenlök
1 dl rapsolja
1 ägg
Svetta lök i lite smör. Tillsätt ostronen och vätskan från skalen och det vita vinet. Låt småputtra i två minuter. Sila av och reducera återstående vätska till dess att ca två msk återstår. Släng löken men spara ostronen. Låt svalna.
Häll vätskan och ostronen i en cylinderformad bunke för stavmixer. Tillsätt hela ägget. Sätt i stavmixern och toppa med olja. Mixa på högsta effekt 20-30 sekunder. Smaka av majonäsen med ev salt peppar och lite citron. Kyl ner.
Ta ut musslorna från frysen ca en kvart innan servering. Skär i snygga fyrkanter. Toppa med majonäs. Garnera med picklad gurka (1-2-3-lag), smörstekta kavringsmulor och lite krasse.