Startsida / Tillbehör / Grönkålssallad

Grönkålssallad

Grönkålssallad med quinoa

Gott som bara sallad eller till grillat eller stekt kött i alla former.
400 gram grönkål
1 ½ dl quinoa + 3 dl vatten
1 dl riven parmesanost
1 stor röd ”snackpaprika”
250 gram röda kärnfria vindruvor
1 dl rostade och lätt saltade solrosfrön

Koka quinoan i vattnet och i ½ tsk salt, enligt förpackningen och låt den svalna helt. Strimla grönkålen och koka den i lättsaltat vatten ca 2 min, skölj den i kallt vatten och slunga den torr, gärna i en salladsslunga. Skär paprikan i små fyrkanter, och dela vindruvorna i kvartar. Blanda quinoan med osten och tillsätt grönkål, druvor, paprika och solrosfrön. Slå på dressingen och blanda runt innan servering.

Dressing
1 ½ dl olivolja
½ dl citronjuice
2 vitlöksklyftor pressade
2 tsk socker
1-2 tsk salt
Svartpeppar
Blanda ihop alla ingredienser ovan, och smaka av med svartpeppar och ev mer salt.

Anna



Jag har alltid älskat att laga mat. Vid 43 års ålder och fem barn senare brinner intresset starkare än någonsin. Jag vill dela med mig av hur man med enkla grepp och liten kassa kan åstadkomma stordåd i köket...

Läs mer

Följ mig på Instagram

Kategorier / Taggar

Lätt (8)

Arkiv

2015
   augusti 2015 (1)
   juni 2015 (1)
   maj 2015 (7)
   februari 2015 (1)
Stäng